Думки, але перетворюються у факти...

Дуже цікаво зараз слідкувати за ситуацією, котра відбувається у нас в країні, коли головне гасло 2004 «майданного» року «Бандити будуть сидіти в тюрмах» передалось через президентське крісло як окремий вид хвороби мрій кожної країни. І ось прийшов пан Янукович, котрий вбачає в кожному 2-му політику ворога і «ненаїдливого» бандита-крадія — і саме така ситуація призведе той великий розподіл України на дві частини, бо саме Віктор Федорович почав забуватись про те, що все таки 48 % громадян (так показало «януковське ЦВК) проголосувало за Юлію Володимирівну — і це половина країни, це не просто папірці, а живі люди, так, звичайно, ми, українці не так сильно любимо підійнятись і показати усім, що ми кращі, але прийде той момент, той час, коли все таки ми забудемо про той принцип вічності „Моя хата зкраю — я нічого не знаю“ і покажемо головне собі, а не світові на ТВ (в режимі піару), що ми повинні жити в країні з дійсно чесною владою. Я так ось пишу і бачу, що повноцінно захищаю Юлію Тимошенко… а можливо і правильно роблю, тому що на даний момент- це єдина рушійна сила для нашого народу.
Хочу підкріпити свої думки пропозицією Тимошенко (можливо це і є той час і початок продовження „початків 2004“):
 
Лідер партії ”Батьківщина” Юлія Тимошенко закликає всіх українців, яким небайдужа доля країни, прийти 22 січня на Майдан Незалежності в Києві і відсвяткувати День соборності.

Про це вона сказала сьогодні в інтерв’ю журналістам.

”Хотіла б зараз звернутися до всієї країни: я хочу всім нагадати, що 22 січня в Україні ми святкуємо, відзначаємо одне з найбільших наших свят і подій. Це День соборності, день об`єднання. Тому 22 січня (я хочу саме зараз сказати і сподіваюся, що мене підтримають політики) скликати всіх людей доброї волі і відсвяткувати День соборності на тому місці, де ми завжди з вами збираємося. Це Майдан”, — заявила Юлія Тимошенко.

Вона додала, що тільки так можна показати нинішній владі єдність народу, повідомляє УНІАН.

8 коментарів

Андрій Круглашов
Слушно, щодо підтримки. Проте добрих 25-30% з 46% (не з 48, як Ви написали) — це бонус за рухунок антирейтингу Януковича.

Намагання ЮВТ постійно мобілізовувати людей малоефективне. Вона не може бути моральним авторитетом.

Так набридли ці війни між поганим і ще гіршим… Цей вибір без вибору.
Маріанна Антонюк
1) абстрагуймося від прізвищ політиків. Ви можете не визнавати Тимошенко моральним авторитетом, але ви ж не станете заперечувати, що чинна влада переступила і закон, і мораль стосовно не лише своїх попередників, а й цілого народу. 2)За ту, яка, на вашу думку, не може бути моральним авторитетом, підписалися визнані моральні авторитети — від М.Матіос з Д.Гнатюком до Андруховича з Поповичем і Юхновським. І що з цим робити?
Михайло Шморгун
Дозволю собі не погодитися. Сила авторитету — це можливість сказати Ні людині (або групі людей), яка вірить у ваш авторитет і прислухатися до думки тих, хто не молиться на вас, як на ікону. У ЮВТ такої сили немає.

Стосовно Поповича Юхновського та ін. то вони заступилися не за політичного лідера Тимошенко, а за ті принципи «демократії, загальнолюдських і європейських цінностей, незалежності України», захисником яких, нібито, є образ Юлі Володимирівни.

Хоча мені її шкода, полюдськи.
Маріанна Антонюк
а я про що? Саме про те! Абстрагуймося від прізвищ. Луценко теж далеко не святий, але те, що сьогодні робиться по відношенню до нього і його колег — це беззаконння і аморальність. Саме тому необхідно цьому протистояти, як Попович, Юхновський та ін. Проти сьогоднішніх владників такого не робили — на щастя, не зганьбилися антидемократією.
Станіслав Попов
Ну, пане Андрію, з вашої точки зору — хто зможе стати моральним лідером?
Андрій Круглашов
Дивіться Станіславе! Ви синтезували моральний авторитет із лідерством.
Я написав, що Юлія Володимирівна не може бути моральним авторитетом. (про лідерство не йшлось)
Моральних авторитетів назвала Маріанна.

Я поділяю точку зору Михайла, щодо того, за що ці авторитети заступаються. Власне і я готовий відстоювати законність і свободу. (не справедливість, у розумінні необхідності боротися за НЕЇ)

А прокоментував Ваш допис особливо через фразу «захищаю Юлію Тимошенко… а можливо і правильно роблю, тому що на даний момент- це єдина рушійна сила для нашого народу».

Мені дуже важко погодитися з таким баченням. З народом, для якого єдиною рушійною силою стає Тимошенко/Ленін/партія/ мені важко погодитися, якщо прийняти, що Ваша теза вірна.

Сподіваюсь, Ви принаймні щирі в свому прагненні захистити щось важливе для Вас. Бо Ваш допис, сам по собі, є формуючим а не інФормуючим.

Вибачте за прискіпливість до слів.

Андрій Круглашов
а на питання, хто може стати лідером, мені дійсно важко відповісти. Як варіант — ідея. Любові, солідарності, довіри.

Якщо ж знову звертатися до персоналій, то потужний лідерський потенціал і особистісний капітал має Віталій Кличко.
Михайло Шморгун
Особисто я говорив би про морально-особистісні якості таких людей, як Гриценко та Кличко (кращий варіант), Тягнибок та Грач (ненайкращий, але прийнятниний варіант), Яценюк та Тимошенко ( ненайкращий і майже неприйнятний варіант).

Мій варіант ідеї. Збереження державної цілісності, євростандарти життя, меритократія.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте