А може і кінець...

Дуже часто почав помічати, що пан президент Янукович, все більше критикує КАБМІН, а власне Азарова, тому як зауважують політологи та соціологи- жити Азарову у владному кріслі залишилось зовсім не довго. Віктор Янукович втратив майже всю підтримку народу, єдиним шляхом підняття рейтингу є звільнення своїх же. Але деякі зміни, котрі бажає «президент» ввести мене зводять з розуму — зняття міністра економіки та встановлення нового — Хорошовського, починає мене лякати з кожною хвилиною.

Як пише Корреспондент :

«Президент Віктор Янукович шукає підстави для звільнення міністра фінансів Федора Ярошенка, пише КоммерсантЪ-Украина в статті Бюджет потревожили. Джерела видання повідомляють, що новим віце-прем’єром — міністром фінансів може стати глава СБУ Валерій Хорошковський.Як пише газета, оперативна діяльність Міністерства фінансів фактично виявилася заблокованою. Вчора стало відомо, що з 3 жовтня у відомстві почалася комплексна перевірка, яка, за словами керівника прес-служби міністерства Віктора Косарчука, триватиме ще два тижні.

»Це планова перевірка за дорученням Президента, яке він дав ще в серпні. Перевіряється кадрова, правова робота, і найближчим часом ми надамо всю детальну інформацію", — сказав він.

При цьому джерела газети в уряді кажуть, що ситуація не схожа на планову, оскільки в аудиті Мінфіну беруть участь усі профільні відомства: Держфінінспекція, Рахункова палата, Держказначейство, Державна податкова служба, а також Служба безпеки України.

Таку пильну увагу перевіряючих співрозмовники видання пояснюють особистим неприязним ставленням Януковича до міністра фінансів Федора Ярошенка, який обійняв цю посаду 11 березня 2010 року, відразу ж після формування уряду Миколи Азарова.

«Перевіряється абсолютно все — від того, як Мінфін реагує на факти нецільового використання бюджетних грошей, до витрачання коштів резервного фонду бюджету. На Ярошенкові лиця немає, він-то розуміє, з чим пов'язана перевірка», — розповів інформований співрозмовник в уряді.

Джерело в одній з установ, що беруть участь у перевірці, уточнило, що досліджується 40-50 питань, які стосуються всього періоду з моменту вступу Ярошенка на посаду. В основному приділяється увага не тому, як Мінфін керує держфінансами, а тому, як міністерство у своїй діяльності враховує і виконує доручення і укази Президента в рамках економічних реформ.

За словами джерела, проміжні результати перевірки з'являться не раніше, як 17 жовтня, а сама перевірка завершиться 21 жовтня. У Мінфіні ж кажуть, що вона закінчиться 19 жовтня. Джерело в уряді стверджує, що за перевіркою піде відставка міністра, хоча глава Державної фінансової інспекції Петро Андрєєв заявив, що «нестачі в порушеннях не було, і Президент давно міг його звільнити».

«Відставка міністра дозволить звільнити місце для нинішнього глави СБУ Валерія Хорошковського, який стане новим віце-прем'єром і очолить Міністерство фінансів», — розповіло обізнане джерело. Хорошковський повинен буде закінчити податково-митну реформу, об'єднавши ці відомства в структурі Мінфіну. Керівники Держмитниці Ігор Калєтнік і ДПС Віталій Захарченко можуть зберегти свої посади. У СБУ від коментарів відмовилися."

Людина, котра ввела в країну «сталінський» режим та просто знищила ідеї свободи — з моєї точки зору, знище і економіку навічно.

Банда в котрій все було чудово, починає ловити нотки прощального маршу і я дійсно починаю радіти за Україну, а головне за народ.


0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте